Skal du kjøpe Bitcoin eller gull? Debatten blir varmere på Wall Street

Bitcoins fall i forrige uke, den største siden mars, etter en 150% oppkjøring i år understreker den berømte volatiliteten i aktivaklassen som har holdt vanlige investorer i sjakk

En av forskjellene mellom de to er at alle transaksjoner kan sees på blockchain, mens en stor del av gullhandelen foregår på Londons reseptfrie marked, hvor mindre data er tilgjengelig. Foto: Bloomberg

Bitcoin har skutt til rekord akkurat som milliarder av institusjonelle dollar har flyktet fra gull

Om det er et enkelt tilfeldighet eller starten på en rotasjon som vil ha en dyp innvirkning på krypto og edelmetallmarkedet, er umulig å vite helt sikkert. Men debatten varmer nå om verdens største digitale valuta en dag kan konkurrere med gull som en inflasjonssikring og porteføljespredning.

Bitcoins fall i forrige uke, den største siden mars, etter en oppkjøring på 150% i år understreker den berømte volatiliteten i aktivaklassen som har holdt vanlige investorer i sjakk. Likevel, hvis de begynner å flytte bare en liten del av gullbeholdningen til Bitcoin-industrien på 350 milliarder dollar, ville det være en spillveksler for diversifiseringsstrategier på Wall Street.

“Gull var virkelig den trygge eiendelen i fortidens verden og babyboomer-generasjonen,” sa Jean-Marc Bonnefous, en tidligere handelsforvalter for hedgefond som ble kryptoinvestor. “Nå blir den erstattet av automatiserte eiendeler som Bitcoin.”

Den digitale valutaen er en handelsplass for et broket mannskap av detaljhandelsaktører, spekulative proffer og eksotiske kvanta, mens tradisjonelle investorer hittil har holdt seg på sidelinjen. Det ser ut til å endre seg med Guggenheim Partners LLC, bare den siste lederen for å bli med i vognen, sammen med Paul Tudor Jones og Stan Druckenmiller.

Fond som familiekontorer selger sine gullbyttede fondbeholdninger for den digitale valutaen, ifølge analytikere hos JPMorgan Chase & Co. Bullion-støttede fond har falt 93 tonn metall, verdt rundt 5 milliarder dollar siden 6. november. , det foretrukne instrumentet for institusjonelle investorer, har doblet seg i dollar siden begynnelsen av august.

Bitcoin Revival slipper løs ånder og $ 300 000 prognoser

Bitcoins markedsverdi er for tiden bare 3,1% av størrelsen på gull, ifølge James Butterfill, investeringsstrateg i CoinShares, som selger investeringer i digitale valutaer. Hvis det økte til 5%, ville det innebære en pris på $ 31,300 sammenlignet med rundt $ 18,700 for tiden, anslår han.

“Bitcoin etablerer seg som en troverdig butikk med verdi,” sa Butterfill. “Dette er spesielt tiltalende i løpet av denne tiden med enestående løs pengepolitikk. Av disse grunner sammenligner investorer det naturlig nok med gull. ”

Det er likevel gode grunner for den dårlige ytelsen til bullioner nylig, som fremgang mot en koronavirusvaksine som har redusert etterspørselen etter tilfluktssteder. Med markedsavledede inflasjonsforventninger relativt stabile, kan en konklusjon være at gull rett og slett beveger seg sammen med dyrs ånder, mens Bitcoin har vært i en spekulativ glød.

Sistnevnte har også funnet en fan hos verdens største kapitalforvalter – bevis på den økende appellen på Wall Street. Valutaen er “kommet for å bli” støttet av etterspørsel blant tusenårene og dens styrke som et byttemiddel, sa BlackRock Inc. Chief Investment Officer for Fixed Income Rick Rieder til CNBC i et nylig intervju. Å handle med Bitcoin “er så mye mer funksjonelt enn å sende en gullstamme rundt,” la han til.

En av forskjellene mellom de to er at alle transaksjoner kan sees på blockchain, mens en stor del av gullhandelen foregår på Londons reseptfrie marked, hvor mindre data er tilgjengelig.

“Åpenheten i Bitcoin hjelper til med å skape mye interesse,” sa Lyle Pratt, en uavhengig investor som eier Bitcoin. “Gull er som en svart boks. Du må stole på forvalterne for å fortelle deg om eventuelle strømmer i markedet.”

For Plurimi Wealth LLPs Chief Investment Officer Patrick Armstrong, som fordeler 6,5% av sine skjønnsmessige midler til gull, selv om Bitcoin potensielt har større oppside i en inflasjonsspiral, er risikoen bare for stor. Gull har også en lang historie som en butikk med verdi som Bitcoin ikke kan matche. Det er alltid den nagende mistanken om at en annen, potensielt sentralbankstøttet, digital valuta kan erstatte den.

“Hvis avtakshandelen fungerer, er det veldig mulig at Bitcoin fungerer bedre,” sa han. “Men det er også mulig at Bitcoin ikke har noen verdi i årene som kommer, mens jeg ikke tror det samme kan sies om gull.”

En ting som er tydelig er at Wall Street tar Bitcoin på alvor på en måte som den ikke gjorde i 2017. “Jeg har ombestemt meg!” skrev Sanford C. Bernstein-strateg Inigo Fraser-Jenkins i en rapport mandag. Bitcoin erstatter ikke gull, men det er plass til begge deler, sa han, spesielt hvis fremtiden er en inflasjon og ekstreme gjeldsnivåer.

“Jeg ser det som komplementært,” sa han i et intervju. “Uansett hvilken utgangsposisjon man hadde før pandemien med tanke på hva gull- og kryptotildelingen din skulle være, tror jeg den burde være vesentlig større nå.”