Crypto Firm Bequant verdient Malta’s ‘In-Principle’ goedkeuring voor Prime Broker License

En crypto-uitwisseling in Europa zal zijn

De firma Bequant heeft twee “in-principle” goedkeuringen gekregen in Malta, wat er uiteindelijk toe zal leiden dat de firma een gelicentieerde hoofdmakelaar en crypto-uitwisseling in Europa zal zijn.

“Het prime brokerage aanbod is ons ankerproduct sinds we het hebben gelanceerd,” zei Bequant CEO George Zarya in een interview. “We hebben het aangepast aan quants, prop traders en arbitrageurs die de klanten van prime brokers zijn. Prime brokers minimaliseren het tegenpartijrisico op beurzen en zorgen voor een hoog niveau van kapitaalefficiëntie”.

Nadat Coinbase in mei crypto prime broker Tagomi verwierf, was het in staat om ten minste $425 miljoen van MicroStrategy’s blockbuster bitcoin te kopen via zijn Coinbase Prime service. Dat is de inzet voor de oprichting van een prime brokerage arm in de tijd van verhoogde institutionele belangstelling.

Prime brokers zijn facilitators voor financiering en handel voor institutionele beleggers met een diepgeworteld karakter. Terwijl de digitale activa ruimte heeft momenteel niet veel prime broker opties, hebben verschillende crypto bedrijven met inbegrip van Coinbase, BitGo en Genesis Trading aangekondigd dit jaar hun plannen om prime brokerage vleugels te bouwen.

Bequant’s belangrijkste makelaarsdiensten omvatten kapitaalintroductie, fondsenadministratie, effectenuitleen, directe markttoegang voor meerdere beurzen, bewaarneming, onderpandbeheer, leveraged trade uitvoering, over-the-counter blokhandel, risicobeheer en smart-order routing.

Verbetering van de licentievoorwaarden

Sinds eind Augustus 2018, heeft het bedrijf zijn eerste makelarij en crypto-uitwisselingsdiensten voorlopig in het kader van het Virtuele Akte van Financiële Activa in werking gesteld terwijl in dicht gesprek met de Instantie van de Financià “le Diensten van Malta (MFSA), bovengenoemde Zarya.

De vergunningen zullen Bequant toestaan om zijn cryptouitwisseling in werking te blijven stellen en de eerste makelarijdiensten aan zijn clià “nten aan te bieden.

In totaal, vereisten beide goedkeuringen Bequant om €730.000 in reserve te houden en om beleid en procedures te hebben die door de Instantie van de Financià “le Diensten van Malta worden herzien, toegevoegde Zarya.

Omdat Bequant deze striktheid al heeft doorlopen, kan het bedrijf in de toekomst met relatief gemak andere effectenlicenties in Malta aanvragen, aldus Zarya, waardoor het bedrijf potentieel in staat is om gemerkte effecten en derivaten te verhandelen.

“Het ,,eerste makelaarsproduct is ons anker geweest aangezien wij het lanceerden,” bovengenoemde Zarya. “In het nieuwe jaar, gaat de belangrijkste mijlpaal voor de industrie een verhoogd onderzoek op beurzen door cliënten zijn aangezien de markt meer institutioneel wordt.”

De firma is nu verbonden met 14 beurzen en vijf OTC-bureaus als bronnen van liquiditeit, omhoog van 11 bronnen in augustus.